Spijt van zetten?

Je krijgt maar één kans
voor een eerste indruk

SPIJT VAN TATTOO is als stichting in 2018 opgericht om diegenen die moeten rondkomen van een absoluut minimum inkomen, of een bijstandsuitkering, en moeite hebben met het vinden van een baan als gevolg van hun tattoos die je niet kunt bedekken kosteloos te verwijderen uit het gezicht, de hals en/of de handen.

Landelijke Campagne “Dag tattoo, hallo baan”
‘Dag tattoo, hallo baan!’, de landelijke campagne van stichting SPIJT VAN TATTOO is door alle grote dagbladen opgepakt. Alle journaals op radio en televisie hebben er aandacht aan besteed. Actualiteitsprogramma’s als ‘Een Vandaag’, ‘Hart van Nederland’, ‘Editie NL’ en ‘Eva Jinek’ hebben het gehad over ons initiatief. Het resultaat was dat er zich in minder dan 2 weken ruim 650 mensen aangemeld hebben, en dat de aanmeldingen nog elke dag doorgaan.

Hoe kom je eraf?
Vaak is jouw tattoo onderdeel van een vicieuze cirkel: je hebt hem impulsief laten zetten, met als gevolg dat je daardoor niet de relatie of baan krijgt die je graag wilt. Je wordt vaak op grond van je tattoo afgewezen. Wanneer je op een bestaansminimum leeft en het geld niet hebt om deze tattoo te laten verwijderen helpen wij onder specifieke voorwaarden je kosteloos van je tattoo af. Helaas kunnen we niet iedereen helpen, dus rekenen we op je begrip mocht je niet in aanmerking komen.

Wij bieden hulp
Stichting SPIJT VAN TATTOO kan je onder bepaalde voorwaarden helpen. Als je in aanmerking komt, dan is onze kennis en ervaring in het verantwoord verwijderen van een tattoo voor jou kosteloos. We geven je daarmee die broodnodige tweede kans voor een nieuwe eerste indruk.

De stichting voert alle werkzaamheden en publiciteitscampagnes geheel op vrijwillige basis uit, en er worden ook geen kosten of vergoedingen gedeclareerd door het bestuur. De stichting ontvangt ook geen subsidie.

Wie komt er in aanmerking voor een gratis behandelingen?
Wanneer iets gratis is, wil iedereen daar gebruik van maken. Helemaal wanneer dit een kostbaar proces is, daarom hebben wij voorwaarden gesteld:

  • Uitsluitend kandidaten met een uitkering, en zij die moeten rondkomen van het absoluut minimuminkomen komen in aanmerking voor kosteloze behandeling.
  • Vanwege het hoge aantal aanmeldingen nemen wij uitsluitend cliënten aan die dagelijks emotioneel lijden door de tattoos die zich bevinden in het gezicht, in de hals of op de handen. Kortom: plekken die je nooit kunt bedekken. Alle overige plekken op het lichaam behandelen wij absoluut niet!

Wil jij in aanmerking komen? Dit moet je doen:

  • Je sociaal maatschappelijk begeleider of de vaste coördinator van de instantie die jou helpt, moeten een aanvraag met en voor jou indienen. Stuur hem dus niet zelf op!
  • Schrijf een brief waarin jij motiveert waarom jij in aanmerking zou willen komen voor het kosteloos verwijderen van je tattoo(s).
  • Stuur bij je aanvraag meteen de bijbehorende foto’s van je tattoos mee. Zowel goede close up foto’s als foto’s van een afstandje genomen. Zonder deze foto’s wordt je aanvraag niet in behandeling genomen.

Een waarborg

  • Wanneer je aanvraag wordt gehonoreerd, dient er een borg betaald te worden. Deze borg wordt teruggestort wanneer het behandelproces is afgemaakt. Maak de kandidaat het behandelplan niet af? Dan vindt er geen terug storting van de borg plaats. Wij hebben hiertoe besloten omdat er zoveel aanmeldingen zijn waardoor wij bij-lange-na niet iedereen kunnen helpen en dus keuzes moeten maken: wie wel en wie niet. Omdat de geschiedenis leert dat er ook kandidaten zijn die het behandelplan niet afmaken, helpen wij alleen diegene die dat wel doet. Vandaar de borg.