Opleiding laser verwijderen – Belangstellingsregistratie

Omdat het verwijderen van tatoeages een vrij beroep is, kan iedereen zonder enige kennis van zaken tatoeages verwijderen. Dat kan grote gevolgen hebben voor de cliënt. In 2021 heeft onze stichting een Landelijk Meldpunt “Tattoo Laser Ellende” opgericht vanwege de vele vragen die bij ons binnenkwamen van mensen die ernstig letsel hadden opgelopen.

De oprichting van dit Landelijk Meldpunt heeft ontzettend veel media-aandacht gekregen. Het heeft in alle kranten gestaan en is op het NOS-journaal en het RTL4 -journaal geweest. Sindsdien blijft het aantal hulp vragen wekelijks toenemen. Dat is dan ook de reden waarom wij overwegen om opleidingen te gaan geven om letselschade bij cliënten in de toekomst te beperken.

Is een opleiding echt de oplossing?
Voordat wij onnodig veel moeite en tijd gaan besteden in het uitwerken van een degelijke opleiding, willen wij eerst kijken of er genoeg animo voor is. Heb jij interesse? Lees dan verder:

Wat wil de cliënt?
Stel je voor: je hebt een hele nare herinnering aan een tattoo en je besluit hem te laten verwijderen en het gebeurt niet professioneel? Het gevolg is dat je enorme brandwonden en bloedblaren kan krijgen met ernstig littekenweefsel als gevolg. Dan heb je dus twee keer spijt van je tattoo. En dan?

Maar wat doe je eraan?
Het probleem in dit voorbeeld is lastig, want wie is er nu aansprakelijk? De consument zelf, omdat hij of zij beter onderzoek had moeten doen naar goed bekend staande laser verwijderaars? Maar als de website van de behandelaar er professioneel uitziet en op de site staat dat er met de beste apparatuur wordt gewerkt, dan moet je daar toch op kunnen vertrouwen?
Is de behandelaar dan toch aansprakelijk? De verkoper van laserapparatuur beweert dat laser verwijderen heel makkelijk is, net zo makkelijk als ontharen met lasertechniek. Dat wordt toch ook al jaren gedaan?
Of is de leverancier aansprakelijk? Omdat zij een apparaat verkopen zonder gedegen training of opleiding?
Het blijft verwarred. Je kunt nu wel veel terugvinden op het internet, maar voor de cliënt is het bijna niet te doen om daarbij zelf de goede keuze te maken.

Wat is onze ambitie?
Met onze opleiding willen we iedereen die tatoeages wil weg-laseren of dat misschien al doet, alle deskundige basisprincipes leren om veilig tatoeages te kunnen verwijderen, en daarmee de kans op letsel of pigmentverlies uit te sluiten.

Tattoo verwijderen is een vak.
Ons werk is een ambacht. Het vergt kennis, studie en ervaring.
Kennis over de verschillende huidtypes, kennis over verschillende inkt pigmenten en hoe deze reageren op een behandeling en daardoor kennis over alle risico’s die dat met zich meebrengt voor een cliënt.

Booming business
In de afgelopen 25 jaar is het aantal geregistreerde tattooshops in Nederland gegroeid van nog geen 200 in 2001 naar 2500 in 2021. Dat is een stijging van ruim 1200% in iets meer dan 20 jaar, en daarbij is het aantal thuis tatoeëerders niet meegerekend!
Volgens onderzoek van Advanced Detmatology uit USA blijkt dat 78 procent van de mensen met een tattoo er spijt van heeft. Opvallend is dat 75 procent van de mensen met spijt niet langer dan een paar uur heeft nagedacht over het zetten van een tattoo. 91 procent heeft de tattoo laten zetten rond hun twintigste.
Wanneer je dit leest besef je waarschijnlijk dat de markt voor het verwijderen van tatoeages de komende 10 jaar gigantisch zal toenemen en daarmee ook het aantal ongelukken met tattoos ook.

Hoe serieus ga je om met je vak?
Als we denken aan het starten van een opleiding van een diploma (een keurmerk) dan denken we aan de volgende vragen:
Wanneer je overweegt om tattoos te gaan verwijderen, zou jij dan bereid zijn om een opleiding van ca 100 uur te volgen?
Zo’n opleiding zou waarschijnlijk bestaan uit ongeveer 35% theorie- als 65% praktijk-uren. Wij gaan er van uit dat wij zeker 1 jaar nodig hebben om iemand goed op te kunnen leiden zodat hij of zij iedereen gegarandeerd veilig kan behandelen.
Zou jij bereid zijn zoveel tijd te willen investeren om genoeg kennis op te doen om zodoende brandwonden, littekens en pigmentvorming te voorkomen? Je leert daarbij een erkend vak: je wordt professioneel “tattoo laser behandelaar”.

Interesse? Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Aanvraagformulier opleiding tattoo laser behandelaar

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.