Meldpunt Tattoo Laser ellende geopend!

 

Meldpunt Tattoo Laser ellende geopend!

Tattoo verwijderen gaat steeds vaker fout

Steeds meer Nederlanders die hun tatoeage laten weg laseren blijven zitten met ernstige brandwonden, littekens en andere huidschade. Stichting Spijt van Tattoo start daarom het meldpunt Tattoo Laser Ellende. Hier kunnen slachtoffers zich melden. De verwondingen kunnen worden bekeken door een brandwondenspecialist en een plastisch chirurg. Zij kunnen advies geven om de schade mogelijk te beperken.

Studio Image

Ervaring nodig in laseren, huid, inkt én tattoo's

Veel kap- en schoonheidssalons, ontharings-, nagel- en tattoostudio’s bieden laserbehandelingen aan voor het verwijderen van tatoeages. Deze bedrijven hebben vaak maar weinig ervaring met het laseren. Dit is echter zeer specialistisch werk! Daarnaast zijn er tegenwoordig ruim 180 verschillende type tattoo-inkt. Hiertussen zitten bepaalde soorten inkt die in combinatie met bepaalde huidtypes en het laseren een uiterst agressieve reactie kunnen geven. Ook de plek van de tattoo op het lichaam maakt dat je uiterst goed moet weten hoe je de laser moet instellen. Helaas gaat het daar vaak fout, met huidschade tot gevolg.

Studio Image

Onze medische specialisten geven advies

Als mensen littekens en brandwonden overhouden aan een laserbehandeling kunnen we met de juiste behandeling de schade nog beperken. Zelfs huidschade van een jaar of langer kunnen we mogelijk verbeteren met huidtherapie, huidverbetering, een operatie of cosmetische tatoeages.

Brandwondenexpert Ymke Lucas, werkzaam in het brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, en plastisch chirurg Etienne Lommen kunnen vanaf foto’s bekijken wat er aan de huidschade te doen is.

Studio Image
Dr. E.J.P. Lommen
Plastisch chirurg
Dr. Y. Lucas
Brandwondenarts

Heb jij ook Tattoo Laser Ellende? Meld je aan!

  1. Vul de gegevens in over je behandeling in het formulier hieronder
  2. Sluit je foto’s bij
  3. Onze medische specialisten nemen je aanmelding in behandeling
  4. Binnen 2 weken krijg je een advies wat te doen om de schade te verminderen
Studio Image

Ja, ik wil mijn tattoo laser ellende meldenCONTACT

( * ) = Verplicht veld